Om oss


Vi som är innehavare av kennel Starpinsch är Anita och Josefin Raab.

  

Vi har nästan alltid haft hund i familjen, förutom katter, marsvin och diverse andra smådjur. Bland de hundraser vi haft kan nämnas Cavalier, Isländsk Fårhund och Schäfer. Med vår Schäfer, som nu är 14,5 år, har vi tränat vardagslydnad och personspår.

2006 skaffade vi vår första Dvärgpinscher, Dinkanesh Love Mystery "Mitzy". Därefter kom Florista`s Cinderella "Cindy" och så småningom Jatzers Flitiga Lisa "Nova". När vi fått vår lilla Cindy började vi ställa ut, vilket hela familjen tyckte var väldigt roligt. Därmed kom också tankarna på uppfödning.

Vi började på SKK`s Uppfödarutbildning och gick på en del föreläsningar. Vi ville lära oss mer så vi anmälde oss till en kurs på Stockholms Universitet, "Hundens evolution, genetik och beteende" 7,5hp. Den var väldigt intressant och givande och vi lärde oss mycket. Samtidigt gick vi också kursen "Anatomi och bedömningsteknik" del 1, med Moa Persson, där vi också fick nya, nyttiga kunskaper. Vi har också varit på ett flertal föreläsningar med Per Jensen och även läst hans böcker som t.ex. "Hundens språk och tankar", "Hunden som skäms" m.fl. Vi har även varit på föreläsningar med Anders Hallgren och läst hans böcker.

Josefin har även läst "Hundens Beteendebiologi" del 1, 2 och 3, på Linköpings Universitet samt gått en hunddagisutbildning. Anita har läst "Hundens beteende" genom Skk. Våren 2017 läste vi den nya uppfödarutbildningen på distans.


Vi vill skaffa oss så mycket kunskap som möjligt om hundar. Det är också viktigt att man ständigt uppdaterar sina kunskaper då det händer mycket inom forskningen och synen på hund. Förutom litteratur av Per Jensen och Anders Hallgren kan vi även varmt rekommendera litteratur av Kerstin Malm.

Vi använder oss endast av belöningsbaserade träningsmetoder, vilket är den mest fördelaktiga för hundars välfärd.Vårt syfte med vår uppfödning är naturligtvis att föda upp rastypiska och friska hundar samt att bidra till att bevara den genetiska variationen i rasen. Våra valpar ska i första hand vara trevliga sällskapshundar och familjemedlemmar, men vi vill naturligtvis att man är intresserad av att aktivera sin hund på något sätt.

Vi avlar bara på hundar som är patellaundersökta samt ögonlysta utan anmärkning, både tik och hane ska ha uppnått mogen ålder både fysiskt och mentalt innan parning.


Kontakt:


Mail: kennel@starpinsch.se   Tel: 0704337797


Sala

Copyright © All Rights Reserved